Sophantering och återvinning

Tidningsåtervinning

Föreningens ambition är att så mycket som möjligt av medlemmarnas hushållsavfall ska återvinnas för att inte belasta miljön mer än nödvändigt. Det som tidigare bara kallades sopor delas nu upp i följande delar:

Tidningar lämnar du i återvinningskärl märkt Tidningar vid infarten till vår parkering på baksidan av huset. Du behöver använda en särskild nyckel som varje lägenhet har fått tillgång till.

Returmaterial som glasflaskor, konservburkar, värmeljuskoppar, plastförpackningar, pappersförpackningar och batterier lämnar du på närmaste återvinningsstation i Årsta.

Matavfall sorterar du i speciella bruna papperspåsar och lämnar i återvinningskärl märkt Matavfall vid infarten till vår parkering på baksidan av huset. Matavfallet blir biogas och används som drivmedel för bussar i kollektivtrafiken. Till matavfall räknas: frukt, grönsaker, teblad och tepåsar, kaffefilter och sump, ofärgat hushållspapper, kött, fisk, skaldjur, bröd, pasta och äggskal, men INTE till exempel blommor, jord, kattsand, damm och snus.

Restavfall lägger du i tillknutna plastpåsar och slänger i sopnedkasten i portarna. Med restavfall menas det avfall som inte kan återvinnas på annat sätt, det vill säga damm, dammsugarpåsar, topz, bomullstussar, glass-/ät-grillpinnar, vinkorkar, jord, blommor, ört-/salladskruka, kattsand, husdjursströ, servetter med tryck/färg, blöjor, bindor, snus, cigaretter, aska, stearinljus, bakplåtspapper och fönsterkuvert.

Grovsopor och miljöfarligt avfall lämnar du på Stockholms stads återvinningscentral i Östberga, Bussens väg 2. Öppettider hittar du genom att söka på Google på östberga åvc.